Sakk Egylet Nagyatád

Sakk Egylet Nagyatád

SZJA 1 % ADÓSZÁMUNK 18768604-1-14

Támogatóink: 

Szijártó András

 

1987 február 10.-én születtem Nagyatádon. Az általános és középiskolát is itt végeztem, majd a Szegedi Tudományegyetem alkalmazott matematikusi szakán folytattam tanulmányaimat, melyet 2010-ben sikeresen befejeztem.
 
Pontosan nem tudom megmondani mikor kezdtem a sakkal foglalkozni, így kis túlzással kijelenthetjük, hogy amióta az eszemet tudom. Kezdeti motivációnak pedig a bátyám utánzása éppen elegendő volt. Első értékszámszerző játszmáim a 2001-es évi Nagyatád városának nyílt bajnokságán történtek. Még abban a szezonban bemutatkoztam a Nagybajom megyei csapatában, melynek jelentős hányadát akkor már Nagyatádi vendégjátékosok adták. A 2004. évtől kezdve pedig a Nagyatádi VSE egyik stabil kezdőemberének számítok, mind a mai napig.
 
A sakk területén nem büszkélkedhetek különösebb eredményekkel, mondhatni csak hobbiszerűen űzöm. Az egyetem mellett néha még a csapatbajnokság fordulóira történő hazautazás is nehézségekbe ütközött. Így 2005-től felhagytam a megyei csapatbajnokságban történő szerepléssel is, ahol időközben felküzdöttem magam az éltáblákig. Ennek megfelelően az utóbbi években játéktudást tekintve inkább csak a szintentartás volt a célom. Most pedig, hogy végeztem az egyetemmel, újult erővel vethetem bele magam a 64 mező rejtelmeibe, már amennyiben a phd megszerzése hagy rá kellő időt...