Sakk Egylet Nagyatád

Sakk Egylet Nagyatád

SZJA 1 % ADÓSZÁMUNK 18768604-1-14

Támogatóink: 

Koppány Tamás

 

Nagyatádon születtem 1982. november 16.-án. Az általános és középiskolát is itt végeztem el. Pár évig Pécsett folytattam tanulmányokat  kollégiumi életmódot, majd 2008-tól katonaként helyezkedtem el. Jelenleg Tatán élek feleségemmel és fiammal (ide hamarosan a többes szám esedékes). 
 
Körülbelül 7 évesen kezdtem el sakkozni Nagyatádon, Kiss Attila tanítványaként. Rengeteg diák- és ifjúsági versenyen vettem részt, sokszor értem el dobogós helyezést is. Voltunk megyei ifjúsági bajnokságon elsők úgy, hogy a 36 partiból mindössze 2 pontot adtunk le, sajnos ebből másfelet pont én, úgyhogy cseszegetett is az egész csapat érte… (Horváth Attila, Varga Tamás, Virovecz Csaba voltak a csapattársaim.)
 
1995 óta Nagyatád megyei csapatában, 1996 óta az NB2-es csapatban is játszom. Több alkalommal végeztünk dobogós helyen a megyei csapatbajnokságban, előbb a Nagyatád színeiben, később pedig a Nagybajom csapatában vendégjátékosként. NB2-ben a 2006/2007-s szezonban - bár korábban már több dobogós helyezésünk is volt - sikerült első alkalommal megszereznünk a bajnoki címet.
 
1999-ben a Somogy Megyei egyéni bajnokságon második helyezettként végeztem. 2000-ben első alkalommal nyertem meg a Nagyatád Open-t avagy „Atád VB”-t, majd két újabb győzelemmel megszereztem a Vándor kupát. 2009-ben megnyertem a Klapka György lövész dandár sakkbajnokságát. Bár ezen eredmények szerénynek tűnnek, aktuális játéktudásomhoz képest kiemelkedőnek számítottak.